Bun venit in Comuna Cârţa, judetul Sibiu!

CULTURAL SUTĂ LA SUTĂ

27 februarie 2017

Bucuroşi de sprijinul Primăriei din Cîrţa, am pornit bucuroşi cu microbuzul şcolar într-o frumoasă excursie sută la sută culturală. Prima oprire, teatrul Gong unde am urmărit o frumoasă piesă de teatru, cu marionete, actori, muzică, decoruri fantastice ” CEL MAI MARE GULIVER” în regia lui Al. Dabija şi muzica Ada Milea. Copiii din clasa a II – a  au trăit cu intensitate maximă, au cântat şi bucurat alături de personajele piesei. La final, actorul Paul Bondane s-a alăturat pentru o poză de grup, repetând alături de copii, cântecul de final al piesei.

Am pornit apoi pe străzile medievale, minunate, unice, ale Sibiului, am vizitat Biserica Evanghelică, apoi Catedrala Mitropolitană, Turnul Sfatului, care a reuşit să ne învingă frica de înălţime, bifând astfel încă o premieră a excursiei noastre.

A fost  nevoie de o lungă pauză în Piaţa Mare, pe treptele fântânii medievale, unde am servit kurtoş colac, băut apă. Astfel cu „bateriile” încărcate am pornit spre Muzeul de Ştiinţe. Aici bucuria descoperirii a tot felul de insecte, animale, păsări a fost maximă. După vizita instructivă, pentru o jumătate de oră am invadat Parcul Tineretului cu leagăne, tobogan, cumpene etc.

Ultima oprire, restaurantul Mc. Donalds  unde fiecare a servit un meniu cu mască de ” batman” şi baloane colorate, sparte toate până la returul spre Cîrţa. Cu mulţumiri domnului şofer Filip, că a rezistat gălăgiei continue, excursia a luat sfârşit. Învăţătorul a rămas cu oboseala, dar şi cu bucuria că a fost o zi perfectă.

Prof. Tudorel Drăgoi

Last modified: 27 februarie 2017

Comments are closed.